Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióhabos szelet

MME MME
4.3/5
75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd a vajjal. Beleszitáljuk a lisztet és a sót, majd kikeverjük a rummal. A tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kis tepsibe helyezzük. Közepes hőfokon aranysárgára sütjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Belekeverjük a cukrot és a diót. A megsült tésztát megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a dióhabot és visszatoljuk a sütőbe. Alacsony hőfokon inkább szárítjuk, mint sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek