Elkészítés: A cukkinit nagyon vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk fel vékony csíkokra, én zöldséghámozóval szeleteltem fel, hogy jó vékony legyen.
A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, a magos mustárt, egy csipet sót és az olívaolajat, keverjük össze, ízlés szerint több mézet is adhatunk hozzá, ha édesebben szeretjük. Adjuk hozzá a cukkinit, és óvatosan forgassuk össze.
Egy teflon serpenyőben hevítsünk fel egy teáskanál olívaolajat, üssük bele óvatosan a tojásokat, majd süssük meg ízlés szerint. Én kicsit lágyabbra hagytam a sárgáját, de ez ízlés dolga.
Tálalás előtt a sonkaszeleteket rendezzük el a tányéron, halmozzuk középre a cukkinisalátát, helyezzük a tetejére a tükörtojást, majd ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot, és úgy kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre