Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis-tésztás frittata

5/5

Hozzávalók

  • 1 db zsenge cukkini
  • 10 dkg tészta (ízlés szerint)
  • 4 db tojás (nagy)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

    1. A cukkinitkisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A tojásokat felütjük egy tányérba, majd villával habosraverjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 
    2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesrepároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Alaposan összekeverjük, közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
    3. Hozzáadjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát, összekeverjük, majd ráöntjük a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe toljuk.
    4. Közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük (a serpenyő nyelét, ha szükséges, beborítjuk alufóliával, nehogy a sütőben megolvadjon!). Az elkészült frittatát kivesszük a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin