A zöldségeket és a hagymát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, majd a kókuszzsírban kicsit megpároljuk, sózzuk. A cukkinit vékonyan meghámozzuk, és utána lereszeljük, majd mehet a zöldségekhez, amit felöntünk kb. 1l szűrt vízzel. Közepes lángon főzzük, és közben a megmosott medvehagymát és a petrezselyemzöldet összevágjuk, és hozzáadjuk.
Kevesebb, mint 20 perc alatt megfőnek a zöldségek. Egy botmixerrel lepürésítjük az egészet.
A citromlevet, a kókuszjoghurtot és a tápióka keményítőt egy kis tálban csomómentesre keverjük, majd a forró levesből beleszedünk 1 merőkanálnyit, összekeverjük és hozzáöntjük a fazék tartalmához. Egy habverővel 1-2 percig kevergetve főzzük még a levest. Kóstolás után még lehet sózni, ha szükséges.
Levesbetétnek nagyon finom a pirított tökmag, nem vegánoknak a szalonnapörc, vagy amit mostanában mi szeretünk hozzá, a sós banán chips.
A tápióka keményítő elhagyható, a leves anélkül is finom és krémes lesz. Én akkor szoktam hozzáadni, ha nem azonnal fogyasztjuk el, mert a keményítő nem engedi a vizet és a zöldségeket különválni.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!