Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkini-burgonya curry

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 nagy burgonya
  • 3 közepes cukkini (vagy 4 kicsi)
  • 1 ek. ghí
  • 1 tk. fekete mustármag
  • 1 tk. római kömény
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1-2 tk. só
  • víz
  • Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és a burgonyánál egy kicsivel nagyobb darabokra vágjuk. Egy edényben felhevítjük a ghít, beletesszük a fekete mustármagot - takarjuk le, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.
  2. Amíg pattog a mustármag, lehúzzuk az edényt, hozzáadjuk a többi fűszert és elkeverjük, hogy egy picit piruljanak, majd hozzátesszük a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, és puhára páruljuk.
  3. A végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesíthejük. Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatjuk.

 

Megjegyzés

Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról, a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve, az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss