Elkészítés: A tojássárgáját habosra keverjük a 4 dkg cukorral, apránként hozzáadjuk a lisztet, majd kanalanként a tejet, és simára eldolgozzuk. Lassú tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük, a végén hozzákeverjük a kakaót, majd kihűtjük. Közben meghámozzuk a körtéket, egy nagyobb lábasban egymás mellé állítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és a forrástól számított 10 percig főzzük. Óvatosan kiemeljük a levéből, szitára téve lecsepegtetjük, majd egy tűzálló tálra rendezzük, és bevonjuk a csokoládékrémmel. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 20 percig sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, karamellt készítünk a 8 dkg cukorból és néhány csepp vízből, a körtékre csepegtetjük, azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre