Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés linzerszív

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás (kicsi)
  • 1-2 ek hideg víz (elhagyható)
  • A bevonáshoz:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • szóró cukor (piros)

Elkészítés

    1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és a sót, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Ha túl morzsalékos lenne a tészta, akkor adjunk hozzá egy pici hideg vizet!) Ezután fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
    2. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd szív formájú szaggatóval kiszúrjuk a tésztát. (A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd nyújtsuk, és szúrjuk ki!)
    3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük a tésztákat. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt szép világos színűre sütjük a szivecskéket.
    4. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval, és ízlés szerint megszórjuk piros szórócukorral.

    GESZTENYE SZÍV>>> 

    LEKVÁROS SZÍV EGYSZERŰEN>>> 

    ROPOGÓS GOFRISZÍV>>> 

Megjegyzés

Valentin-napon lepjük meg kedvesünket egy finom, omlós linzerrel.....

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin