Elkészítés: A krémhez a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a diót, kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, míg fehér és habos nem lesz. 10 dkg vajat elkeverünk 3 evőkanál porcukorral, rummal ízesítjük, és habosra keverjük, majd a diókrémmel összedolgozzuk.
A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a porcukrot, majd belekeverjük a tojássárgákat, kanalanként hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a lereszelt csokoládét.
Kivajazott, lisztezett formában mérsékelt lángon megsütjük.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk (nagyobb forma esetén 2-be is elég), a diós krémmel megtöltjük, a tetejét és oldalát is megkenjük, reszelt csokoládéval meghintjük.
Marcipán sündisznókkal és levélkékkel díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre