Előkészítés: A céklát alaposan megsikáljuk, 1 kávéskanál köménymaggal és kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, szárazra törölgetjük. A csirkemelleket leöblítjük. 6-8 gerezd diót félreteszünk, a többit durvára vágjuk.
Elkészítés: A céklát leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd kisebb kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. A porcukrot és 1 mokkáskanál sót oldódásig keverünk a borecetben, apránként hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint borsozzuk, azaz vinegrett mártást készítünk. Beleforgatjuk a hagymát, a céklát, az almát és a diót, lefedjük. A margarint felforrósítjuk, beletesszük a fél csirkemelleket, meghintjük sóval és (frissen őrölt) borssal, mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon pirosra sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd nem túl vékonyan felszeleteljük. A spenótot lapos tál aljára terítjük, a tetejére halmozzuk a salátát, annak a tetejére pedig a csirkehúst, végül a félretett diógerezdekkel díszítjük. Vajas pirítóst kínálhatunk mellé.