Csirkés fazék

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 1,5 kg csirke
  • frissen őrölt bors
  • 8 fej mogyoróhagyma
  • 10 dkg db szárzeller
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 dl húsleves-alaplé
  • 2 db alma
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 5 ek tejszín
  • 2 ek mustár
  • 2 ek szárított tárkony

Elkészítés

    1.

    Nagy lángon pirítsuk meg a megtisztított, feldarabolt csirkehúst 3 dkg felforrósított vajon, majd sózzuk és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a megtisztított hagymát és a feldarabolt zellert. Pirítsuk együtt néhány percig, majd öntsük fel a borral és az alaplével. Forraljuk fel, fedjük le alufóliával, és toljuk 190 fokos sütőbe 40 percre.

    2.

    Forrósítsuk meg a megmaradt vajat, és pirítsuk meg a kimagozott, gerezdekre vágott almákat. Keverjük simára a kukoricalisztet 2 ek tejszínnel. Emeljük ki a húsdarabokat az edényből, majd keverjük a pecsenyeléhez a tejszínes kukoricalisztet, a megmaradt tejszínt, a mustárt és a tárkonyt.

    3.

    Főzzük a mártást 3 percig. Sózzuk és borsozzuk meg. Forgassuk a hús-, a zöldség- és az almadarabokat a mártásba, majd kínáljuk forrón, friss kenyérrel.

"A gyerekeim rendkívül válogatósak, de a sült csirkét szívesen megeszik. Hogy ne mindig grillcsirkét egyenek, egyszer elkészítettem ezt a receptet - azóta hetente egyszer ez nálunk a vacsora."
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin