Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-tejszínes csirkemell

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, felaprítjuk, közben kicsumázzuk, és simára turmixoljuk. A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hússzeleteket. A meghámozott, összezúzott fokhagymát a húshoz adjuk és 1 perc alatt összesütjük.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és a bazsalikommal. Lefedve, közepes lángon pároljuk, amíg a hús megpuhul, és a mártás kissé besűrűsödik.
  4. Felöntjük a tejszínnel, és nagy lángon pár percig forraljuk. Közben ismét megsózzuk és megborsozzuk, majd egy kevés aprított zöldfűszerrel megszórva tálaljuk. Burgonya­püré, párolt rizs vagy főtt tészta illik hozzá.

    Receptek csirkemellel >>> 

    PARADICSOMOS CSIRKÉS TÉSZTA >>> 

    CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss