Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros csirkemell kukoricás rizzsel

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk. Megborsozzuk, beleforgatjuk a mustárba, és meglocsoljuk egy kevés olajjal. Legalább fél óráig pihentetjük a pácban, de a legjobb, ha egy éjszakán át hagyjuk állni.
  2. Amíg a hús áll a pácban, elkészítjük a tetszőleges mennyiségű rizst. Egy kevés olajon megpirítjuk, majd kétszer annyi vízzel öntjük fel, mint amennyi a rizs. Megsózzuk, és hagyjuk főni. Közben nem kevergetjük, nehogy leégjen.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd beletesszük a bepácolt csirkemellet. Közepes lángon megsütjük úgy, hogy megpiruljon, de ne száradjon ki. Sütés közben felöntjük egy kevés vízzel, ha szükséges. 
  4. Amikor a rizs megfőtt, hozzákeverjük a lecsepegtetett konzervkukoricát, megsózzuk, és rámorzsolunk egy kevés majorannát. A kukoricás rizst a csirkével tálaljuk. 

7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>> 

11 KÍMÉLŐ VACSORA CSIRKEMELLBŐL, AMI NEM TERHELI MEG A GYOMRUNKAT >>> 

9 SZAFTOS MUSTÁROS HÚS, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss