Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros csirkemell kukoricás rizzsel

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 1 kg csirkemell
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek mustár
  • olaj
  • A körethez:
  • 1 db konzervkukorica
  • rizs
  • víz
  • olaj
  • majoranna (elhagyható)

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk. Megborsozzuk, beleforgatjuk a mustárba, és meglocsoljuk egy kevés olajjal. Legalább fél óráig pihentetjük a pácban, de a legjobb, ha egy éjszakán át hagyjuk állni.
  2. Amíg a hús áll a pácban, elkészítjük a tetszőleges mennyiségű rizst. Egy kevés olajon megpirítjuk, majd kétszer annyi vízzel öntjük fel, mint amennyi a rizs. Megsózzuk, és fedő alatt hagyjuk főni alacsony hőmérsékleten.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd beletesszük a bepácolt csirkemellet. Közepes lángon megsütjük úgy, hogy megpiruljon, de ne száradjon ki. Sütés közben felöntjük egy 0,5 dl vízzel. (5 perc)
  4. Amikor a rizs megfőtt, hozzákeverjük a lecsepegtetett konzervkukoricát, megsózzuk, és rámorzsolunk egy kevés majorannát. A kukoricás rizst a csirkével tálaljuk. 

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss