A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott útmutatás szerint kifőzzük. Félreteszünk 1/2 dl főzővizet, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiszedjük, és felaprítjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megtisztított, felkockázott csirkemellet.
Meghintjük némi sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, hozzákeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kissé felengedett borsót, a tejfölt, a tejszínt, továbbá a félretett főzővizet, és felforraljuk. Azután közepes lángon addig főzzük, amíg a hús és a borsó megpuhul.
A csirkés keverékhez forgatjuk a felaprított mozzarellát egy kevés parmezánnal együtt, és addig főzzük tovább, amíg a sajtok kissé megolvadnak. Végül beleforgatjuk a tésztát. Az aprított baconnel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.