Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellás-kolbászos tészta

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró vízben kifőzzük és leszűrjük.
  2. Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a szeletelt kolbászt és pároljuk 4 percig, majd kivesszük a serpenyőből a kolbász karikákat. Az aszalt paradicsomot és a feldarabolt fokhagymát a serpenyőbe tesszük és 1 percig pirítjuk őket.
  3. Hozzáadjuk tejszínt, és felforraljuk, majd belekeverjük a sajtot és kisebb hőfokra vesszük. Hozzákeverjük a főtt tésztát, a félretett kolbászt és összeforgatjuk, majd megszórjuk a csili pehellyel.
  4. Ízlés szerint sózzuk, de mivel a kolbász eleve sós, így csak óvatosan.

Nézd meg videón is, hogyan készül a mozzarellás-kolbászos penne:

Ezek is érdekelhetnek

Friss