Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemelltorta sajttal, sonkával

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat (én egy kisebb köralakú jénait használtam) úgy, hogy a bacon túllógjon az edény peremén.
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A húst először megforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, majd néhány szeletet ráhelyezünk a baconre.
  3. A csirkemellre egy réteg sonkát rakunk, megszórjuk reszelt sajttal. A tejfölbe elkeverjük a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a réteg tetejét. Ezután újból lerakunk egy sor csirkemellet, sonkát, sajtot, amit meglocsolunk tejföllel. 
  4. A legvégén a bacon végeit ráhajtjuk a rakottasra. A jénai tetejével, vagy alufóliával lefedjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fedelét levéve további 20 percig. Hidegen és melegen is tálalhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek