A baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat (én egy kisebb köralakú jénait használtam) úgy, hogy a bacon túllógjon az edény peremén.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A húst először megforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, majd néhány szeletet ráhelyezünk a baconre.
A csirkemellre egy réteg sonkát rakunk, megszórjuk reszelt sajttal. A tejfölbe elkeverjük a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a réteg tetejét. Ezután újból lerakunk egy sor csirkemellet, sonkát, sajtot, amit meglocsolunk tejföllel.
A legvégén a bacon végeit ráhajtjuk a rakottasra. A jénai tetejével, vagy alufóliával lefedjük.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fedelét levéve további 20 percig. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.