Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell nyárson polentával

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg színes kaliforniai paprika
  • 10 dkg burgonya
  • 5 lilahagyma
  • 5 dkg gomba
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez
  • A polentához:
  • 10 dkg kukoricadara
  • 1 csipet só
  • 1 ek olaj
  • 4 ek vaj

Elkészítés

    1. A tálalás előtti napon a darát 4 dl forrásban lévő, sós vízbe szórjuk. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Olajjal megkent fóliára simítjuk, szorosan feltekerjük, a két végét összecsípjük. A hűtőbe tesszük legalább 1 éjszakára.
    2. A hagymát cikkekre vágjuk. A húst és zöldségeket felkockázzuk. Az előkészített alapanyagokat nyársakra húzzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Forró grillrácson aranybarnára sütjük a nyársakat. Közben kevés olajjal kenegetjük.
    3. Felkarikázzuk a behűtött polentarudat, majd a felforrósított vajon megsütjük a korongok mindkét oldalát. A hús mellé kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin