Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piemonti paprikás nyúlcomb polentával

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db nyúlcomb
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg szalonna
  • 2 ág rozmaring
  • 1 csokor zsálya
  • 2 db babérlevél (lehetőleg friss)
  • 4 dl húsleves
  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db szardellafilé
  • 4 db paprika (vörös színű)
  • 3-6 ek ecet
  • bors
  • A poletnához:
  • 3 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg kukoricadara
  • 1 kávéskanál kurkuma

Elkészítés

Elkészítés: 1. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnát apró kockákra, a rozmaringot és a zsályát finomra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és szardellát is apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk és egyenletes nagyságú csíkokra vágjuk.

2. A nyúlcombokat olívaolajon egy lábasban megpirítjuk, hogy a külseje szép piros legyen. Ezután egy római tálba (lehet tepsibe is) tesszük.

3. A visszamaradt zsiradékba belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a szalonnát, a hagymát, fokhagymát és szardellát, gyorsan átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát is, és kb. 4-5 perc alatt az egészet nagy lángon jól lepirítjuk. Ezután beletesszük a rozmaringot, a zsályát és babérleveleket is. A végén hozzáöntjük az ecetet és a húslevest, és az egészet gyorsan összeforraljuk.

4. Az elkészült mártást a nyúlcombok mellé öntjük. Befedjük, sütőbe tesszük és 160 fokos hőmérsékleten kb. 1–1,5 órát sütjük, amíg a hús megpuhul.

5. Míg a nyúl megsül, elkészítjük a polentát. A tejet, a vajat és a tejszínt felforraljuk sóval, és folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Mérsékelt lángon, folyamatos keverés mellett forrásig kevergetjük (óvatosan, mert csapkodhat). Miután felforrt, hozzákeverjük a kurkumát is, ettől szép színe lesz. Még melegen átöntjük egy sima aljú edénybe (pl. egy nagy lapos tányérba vagy egy serpenyőbe), letakarjuk, és megvárjuk míg megpuhul és kihűl. Miután kihűlt, egy vágódeszkára kiborítjuk, és tetszés szerint formára vágjuk.

6. A megsült nyúlcombokat a mártással és a polentával körítve tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további recepteket és érdekességeket itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss