Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell kelbimbópürével

Hozzávalók

  • 50 dkg kelbimbó
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • bors

Elkészítés

    1. A kelbimbót megtisztítjuk. Néhány bimbót félreteszünk, a többit puhára forrásban lévo, sós vízben. A megtisztított csirkemellet négyfelé vágjuk. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal, továbbá a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
    2. A hússzeletek egyik oldalát a felforrósított olajon 1 percig sütjük, azután megfordítjuk őket.
    3. A vajat a serpenyőbe tesszük, és a hússzeleteket, nagy lángon, további 30 másodpercig pirítjuk, majd kiszedjük őket, alufóliába csomagoljuk, és a 80 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-15 percre. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot félretesszük.
    4. A leszűrt kelbimbót a tejszínnel összepürésítjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A húsokat felszeleteljük, és kissé megpirítjuk a félretett zsiradékon. A kelbimbópürével tálaljuk. A félretett kelbimbóval díszítjük. Héjában főtt burgonya illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin