Csirke, amit nem lehet abbahagyni

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes nagyságú csirke
  • 8 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • őrölt feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 dkg vaj
  • őrölt köménymag

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított csirkét feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel és a tisztított apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben.

    Kivajazott tepsibe (vagy nagy tűzálló tálba) egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórom. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot, és az olajjal elkevert tejföllel meglocsolom.

    A tepsire alufóliát borítok, és előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét kicsit megpirítom.

    Sült burgonya, párolt rizs és vajas zöldség egyformán illik mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin