Elkészítés: A csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem, a szárnyvéget beakasztom, hogy könnyebb legyen velük dolgozni. Sózom, borsozom, fokhagymaporral szórom (ízlés szerint. kb. 1-1-1 evőkanál). A zsemlemorzsába chiliport és borsot szórok (chiliből én 2 teáskanállal szoktam, az kellemesen pikáns). A tojást sóval picit felverem, és liszt-tojás-morzsa panírba forgatom a szárnyakat. Bő olajban kisütöm őket, kb. a sülés feléig fedő alatt - nem túl nagy lángon, nehogy megégjen a paprika a bundán.
A maradék morzsába gombaport szórok, hozzákeverem a tojást, és lágy masszát készítek belőle (ha kell, adok még hozzá tojást vagy morzsát). Evőkanálnyi gömböket sütök belőlük a forró olajban. Elég nekik 2-4 perc sülés, különben kiszáradnak.
Köretnek a krumplit meghámozom, apróra vágom, és a szintén apróra vágott hagymával enyhén sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt és leöntöttem a vizet, belekeverem a zellerport (ha csak gumó van, azt a krumplival kell főzni). Ezután egy bögrében mikróban összemelegítem vajat és a tejet, hogy előbbi elolvadjon, majd ráöntve a krumplira krémes pürét turmixolok.