50 ml vízbe szórjunk bele 50 g porcukrot, és főzzük sűrű sziruppá. Adjuk hozzá a citrom levét, a citromlikőrt és az instant kávét, majd keverjük jól össze és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét dolgozzuk össze a túróval, a tejföllel és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákkal alaposan összekevert porcukrot.
A citomos-kávés keverékben áztassuk meg a piskótákat, majd rakjuk őket egy hosszúkás, mély forma aljára. Erre tegyünk egy réteget a krémből, majd újra a piskótából és újra a krémből.
A tiramisut tegyük hűtőszekrénybe, tálaláskor díszítsük reszelt citromhéjjal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre