Citromos-mentás palacsinta - paleo módra

Hozzávalók

  • 20 dkg tápióka keményítő
  • 10 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg zöldbanán liszt
  • 1 csapott mokkás kanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkás kanál só
  • 3 dkg eritrit vagy xillit
  • 2 db közepes tojás
  • víz
  • folyékony kókuszzsír a sütéshez egy pohárkában
  • A töltelékhez:
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 10 db mentalevél
  • 1 evőkanál méz, vagy édesítő,

Elkészítés

    A palacsintához a száraz hozzávalókat először vízzel kikeverjük, majd utána hozzáadjuk a tojásokat, így kisebb az esély a csomósodásra. A liszteket variálhatjuk, a lényeg, hogy több fajta lisztből készüljön, akkor lesz semleges íze a tésztának.

    Felhevítjük a serpenyőt, és egy kávéskanál kókuszzsírt belecsurgatunk, majd egy normál merőkanálnyi tésztát öntünk bele, és a serpenyő mozgatásával eloszlatjuk. Amikor a palacsinta széle barnulni kezd, meg lehet fordítani, és pár másodperc után a másik oldal is készen van.

    A citromot megmossuk, majd félig lereszeljük a héját. A citromról egy éles késsel lehámozzuk a héját, és a barázdák közül kivagdossuk a húsát (kifilézzük). A magokat eltávolítjuk, majd a héjjal, a mézzel és a menta levelekkel egy aprítóban pár másodpercig megforgatjuk.

    A kész palacsintákat közvetlenül fogyasztás előtt szoktam töltjük meg, így nem szívja magába a tölteléket. Egy teáskanálnyi citromos töltelék bőven elég egy palacsintához!

    A recept paleo hozzávalói megvásárolhatóak az Ehetemmm szaküzlet és pékségben! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin