Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos avokádóleves tejszínhabbal

MME MME
4.5/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az avokádókat kettévágjuk, kivesszük a magjukat, a belsejüket kikaparjuk, és azonnal összetörjük/turmixoljuk a citromlével, sózzuk, borsozzuk

Elkészítés: Az avokádópéphez adjuk az olajat, a bort és a leves felét. Jól összeturmixoljuk, majd amikor teljesen egynemű, beletesszük a maradék alaplevet és a tejszín felét. Hűtőbe tesszük 10-15 percre. Tálalásnál a maradék tejszínből kemény habot verünk, és a leves tetejére tesszük. Kínálhatunk mellé pirított bagettet is.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 512 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss