Keress receptre vagy hozzávalóra

Citromkrémes omlós torta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Az omlós tésztához:
  • 22,5 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 7 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • A krémhez:
  • 8 egész tojás
  • 3 dl tejszín
  • 2 citrom héja
  • 4 citrom leve
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az omlós tésztához a hideg vajat nagylyukú reszelőn belereszeljük az átszitált lisztbe, így nem maradnak majd csomók a tésztában. Belerakjuk a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk. Ha nagyon meglágyulna a tésztában a vaj, rakjuk a hűtőbe 1 órára. Ha elég gyorsak voltunk, azonnal nyújthatjuk, és vajazott, cakkos szélű formába (26 cm-es) nyomkodjuk, sütőpapírt teszünk rá, és valamilyen olcsó hüvelyessel kitöltjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 18 percig sütjük. A sütő hőmérsékletét 140 fokra mérsékeljük.

    Eltávolítjuk a hüvelyest és a papírt, egy kenőkéssel levagdossuk a széléről a túllógó tésztamaradékokat (fontos, hogy utólag tegyük ezt, és ne sütés előtt), majd hagyjuk kihűlni a tésztát.

    Addig a krémhez valókat kikeverjük, a kihűlt tésztára öntjük, majd visszatesszük a sütőbe, és 40 percig sütjük.

Megjegyzés

Ne ijedjünk meg, ha azt látjuk, hogy még mindig remeg a krém közepe, majd a hűtőben összeáll. Érdemes egy éjszakán át a hűtőben tartani, és csak másnap szeletelni.

benugobar
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin