Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrém süteményekhez (lemon curd)

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy serpenyőbe üssük bele az egész tojásokat, majd kézi habverővel kicsit verjük fel.

Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a felolvasztott vajat, és a kukoricalisztet, majd keverjük alaposan össze. Végül reszeljük hozzá a 2 citrom héját, és nyomjuk bele a levét, majd szintén keverjük össze.

Tegyük fel a serpenyőt a tűzre, majd közepes hőfokon, állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik, opálossá válik a massza (8-9 perc alatt besűrűsödik). Amikor már besűrűsödött vegyük lejjebb a hőfokot, és gyöngyözve főzzük még 1-2 percig.

Az elkészült citromkrémet töltsük jól záródó üvegbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőben néhány hétig tárolhatjuk a citromkrémet.

Megjegyzés

Az elkészült citromkrémet felhasználhatjuk tortákhoz, pitékhez, különböző omlós süteményekhez, de kínálhatjuk reggelire pirítós vagy friss péksütemény mellé is. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek