Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az idén 30 éves nemzetközi szakácsolimpia, a Bocuse d'Or 2017-es lyoni döntőjét az Amerikai Egyesült Államok csapata nyerte, az ezüstöt Norvégia hozta el, a harmadik helyezett Izland csapata lett. A zsűri Széll Tamáséknak ítélte a legszebb húsos tál különdíját, de a legjobb plakát díját is a magyar team hozta el.
Videó
A Széll Tamás vezette magyar csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania a Bocuse d'Or szakácsverseny lyoni világdöntőjének első, keddi napján, ennek megfelelően bizakodva várják a szerdai eredményhirdetést.
Többé nem titok: ezek az ételek készülnek ma el a lyoni világdöntőn a magyar csapat kezei alatt. Széll Tamásék 9:50-kor rajtoltak.
Január 24-25-én rendezik meg Lyonban az egyik, ha nem a legrangosabb szakácsversenyt, a Bocuse d’Ort. A harmincéves múltra visszatekintő rangos világdöntőn a tavalyi Európa-bajnoki győzelem után Széll Tamásnak és a magyar csapatnak is drukkolhatunk. A versenykiírásról, a METRO biztosította alapanyagokról, a felkészülésről és az esélyekről beszélgettünk a séffel a döntő előtt.
A Bocuse d'Or európai döntőjét megnyerő Széll Tamás párjával, Szulló Szabinával együtt otthagyja a Michelin-csillagos Onyx éttermet - írja a 444.hu.
A Magyar Gasztronómiai Egyesületet 13 tagja - köztük a Bocuse d'Or-győztes Széll Tamás is kilépett a Molnár B. Tamás vezette Magyar Gasztronómiai Egyesületből. Közleményükben azt írják, hogy az MGE vezetője saját hasznára akarja felhasználni a Bocuse d'Or-sikert. Molnár B. szerint arról van szó, hogy megindult a tülekedés az állami pénzekért.
Széll Tamás Európa legjobb szakácsa! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse D'Or európai döntőjén!
Szurkolóik lelkes buzdítása mellett készítették el versenyfogásaikat a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or kontinensdöntőjének első, keddi napján induló csapatok Budapesten. A megmérettetés ma folytatódik: a séfek 14 óráig főzhetnek, utána színre lép a zsűri, és kezdetét veszi a kóstolás, aminek az eredményéről 18 órakor értesülhet a nagyérdemű közönség.
MTI
Kiválasztották az alapanyagokat az első versenyfeladathoz a Bocuse d'Or résztvevői hétfőn a Sirha Budapest élelmiszeripari kiállítás piacterén, a Hungexpo Vásárközpontban, és ezzel megkezdődött a nemzetközi szakácsverseny európai döntőjének programja.
Óriáskivetítővel, közösségi piaccal, gasztrofotó kiállítással, élőzenével, szurkolói pezsgővel, vagyis igazi bulihangulattal várja a nagyközönséget a Bocuse d'Or Szurkolói Központ a Hold utcai Belvárosi Piacon.
WM
Hetek, sőt hónapok óta lázban ég a magyar gasztronómia: idén Magyarországon rendezik az egyik legrangosabb séfverseny, a Bocuse D'Or európai döntőjét.
A korábban már többször díjazott, Michelin-csillagos Onyx budapesti étterem nyerte 2015-ös teljesítménye alapján az Év Étterme díjat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán.
Széll Tamás, a budapesti Onyx étterem séfje nyerte csütörtökön a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny Budapesten megrendezett magyarországi döntőjét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy az országot képviselje az európai kontinensdöntőn május 10–11-én, szintén Budapesten.
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének december 13-i selejtezőjén Pohner Ádám , Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád jutott tovább a magyarországi döntőbe és elindul Széll Tamás, a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is. A tét nem kisebb, mint hogy ki képviselheti jövőre Magyarországot a budapesti Bocuse d’Or Europe versenyen. 2016. májusában Európa 20 országának legkiválóbb séfjei versenyeznek majd hazánkban.
Megjelent Mautner Zsófi és Széll Tamás Ízek nyomában című szakácskönyve a Lidl Magyarország gondozásában, melyet a mai naptól az áruházlánc hűséges vásárlói ajándékként kaphatnak meg az adventi időszakban.