Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

SZENZÁCIÓ! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Oron!

default user icon
MME
Széll Tamás Európa legjobb szakácsa! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse D'Or európai döntőjén!

Első helyezett: Magyarország!!!
Második helyezett: Norvégia
Harmadik helyezett: Svédország

Magyarország az előkelő első helyen jutott tovább a Bocuse d'Or európai döntőjéről, így Széll Tamás és csapata képviselheti hazánkat a világversenyen. Ez leírhatatlanul nagy siker ahhoz képest, hogy hazánkban tíz éve történt gasztroforradalom hatására éledt újjá a gasztrokultúra.

Amit a zsűri nézett

A versenyzők munkáját két zsűricsoport bírálta. A konyhai zsűri a gazdaságos alapanyagfelhasználást, a konyhai technológia használatát és a higiéniát pontozta. A kóstolózsűri pedig az ízeket, azok harmóniáját, a recept érdekességét díjazta. A két zsűri pontszámából született meg a végeredmény. 

Szenzációs hangulat

A Bocuse d'Or versenyt mindvégig leírhatatlan hangulat kísérte: a magyar és külföldi szurkolók zenével, trombitával, komfettiágyúval ösztönözte a csapatokat arra, hogy minél finomabbakat főzzenek. 
A Bocuse d'Or a gasztronómia világának legfontosabb és legrangosabb versenye, ahol a főzés a kifinomultsággal, kreativitással és precizitással találkozik. A verseny során olyan ételkülönlegességek születnek, amelyek felérnek egy-egy műalkotással. 

Gasztroforradalom

"Magyarországon nagyjából tíz évvel ezelőtt indult el egy folyamat, amelyet a gasztronómia forradalmának hívunk. Új szemlélet, újjáébredő ízlésvilág született, amely hatására a klasszikus magyar konyha ízei a mai igényekre szabva színesen, erőteljes hatásokkal jelentek meg. Ahhoz, hogy gasztronómiailag Európa élvonalához cscatlakozhassunk nem csupán a séfek fáradoznak, együttes erőre van szükség: a szakma legjobbjai mellett borászok, cukrászok, vendéglátósok együttesen fogtak össze. Ennek hatására jutott be Magyország immáron második alkalommal a világdöntőbe." - nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Minden, amit a Bocuse d'Orról tudni lehet, egy helyen! >>> 

Ezek is érdekelhetnek