Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
WM
A melengető téli fogások egyik kedvelt alapanyaga a sajt. A sajt természetesen nem csak a hűs időkben készülő ételekhez használható, de kalóriatartalma, lágy krémessége a tél kívánta gazdagabb fogásokhoz tökéletesen illik.
SB
Határozott, erős, sós íz, kékes, zöldes gombatelepek jellemzik a kéksajtokat. Rengeteg féle létezik, általában tehéntejből készülnek. A francia Roquefort, az olasz Gorgonzola és az angol Stilton eredetvédettek.
A gomolyában az a jó, hogy otthoni körülmények között, extra felszerelések nélkül is könnyen, gyorsan elkészíthető. A friss sajtot kedvünk szerint ízesíthetjük, és sokféleképp formázhatjuk.
A mackósajt hozzátartozott a gyerekkorunkhoz és manapság is még igen népszerű. Könnyen csomagolható, nem kenődik el az uzsonnás táskában, és azt is kibírja, ha egy napot csak úgy utazgat a táskánkban.
A Gruyegravere tényleg annyira finom, hogy a világ legnagyobb sajtversenyén eddig már négy alkalommal nyert - és ezzel egyedülálló a sajttörténelemben. Fantasztikus sajt Svájcból, érdemes kipróbálni és megismerkedni vele.
A házi sajtkészítés nem bonyolultabb, mint a kenyérsütés! Panni megpróbálta, és ma már különféle ízekben és fajtákban készíti az isteni házi sajtot. Ráadásul az a terve, hogy mindenkit megtanítson rá, akit érdekel.
MME
A camembert történetében fontos szerepet játszott Marie Harel, egy normandiai paraszt gazda felesége. 1790 körül először ő szállított a piacra egyenletes minőségű sajtot. Ennek alapján - bár nem bizonyos - őt tartják a camembert feltalálójának. A camembert eredetéről az igazságot valószínűleg sosem fogjuk megtudni.