Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A húsvét nem múlhat el fonott kalács nélkül! Most egy igazán klassz változatot mutatunk nektek mindjárt háromféle – diós, mandulás és lekváros – töltelékkel. Ünnepi sütésre fel!
Cikk
Déri Szilvia, Házisáfrány
Emelje fel a kezét az, aki nem vágyik egy szelet igazán foszlós, puha, és illatos békebeli kalácsra húsvét közeledtével. Ilyenkor az ember szívesen kezd kísérletezni különböző receptekkel a család legnagyobb örömére, hogy az ünnepre meglegyen „a tuti” változat. Na, de milyen a jó fonott kalács?
A jóízű tavaszi ünnep a magyarok számára elképzelhetetlen sonka, torma, tojás és fonott kalács nélkül. Tedd még finomabbá mesterfogásokkal vagy variáld a bevált receptedet.
A karácsony mellett a húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe: e napon ünnepeljük Krisztus feltámadását. Húsvét vasárnap véget ér a nagyböjt, a hústól való tartózkodás, innen származik az ünnep magyar elnevezése is. A legnehezebb ilyenkor mértéket tartani, pedig a jó közérzet szempontjából elengedhetetlen.
Húsvétkor az ünnepi menü elmaradhatatlan része a kalács. A sonkához édeskés, töltetlen jár, de desszertnek más variációban is készíthetjük. Az alábbi válogatásban a legfinomabbakat gyűjtöttük össze az édestől a sóson át a töltöttig. Ráadásul az sem baj, ha kezdő vagy, a kalácsok között ugyanis találsz kelesztés nélkülit is. Íme 13 imádnivaló recept.