Keress receptre vagy hozzávalóra

Chilis paradicsomlekvár

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,3 kg paradicsom
  • 1 rúd vanília
  • 30 dkg cukor
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 kis chili
  • 3:1-ben zselésítő
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: Megmossuk és kereszt alakban éles késsel bevágjuk a paradicsomok alját. Hármassával lobogó vízbe dobáljuk, majd 1 perc elteltével jéghideg vízbe szedjük őket. A bőrük úgy jön le, mint a kesztyű. Kettészeljük, a csumájukat kivágjuk, a magjaikat kikaparjuk, és apró kockákra vágjuk egyenként a paradicsomokat.

    Kevés vizet aláöntve pároljuk, folytonosan pótolva az elpárolgott folyadékot. Hozzáadjuk a kettőbe hasított vaníliát, a felaprított bazsalikomleveleket és a csumájától és magjaitól megtisztított és feldarabolt chilit. Addig főzzük, amíg a paradicsom húsa megpuhul.

    Botmixerrel pürésítjük, rászorjuk a zselésítőt, majd amikor újra felforr, ráöntjük a cukrot. A cukorral még 5 percig főzzük, száraz, tiszta üvegekbe szedjük, és takarók alatt másnapig dunsztoljuk.

Megjegyzés

A bazsalikom és a csili ellenére ez egy valódi kalácsra, vajas kenyérre kenhető lekvár. Kitűnő ízű, nem lehet abbahagyni az evését.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin