Elkészítés: A szósz hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy a mustárt tesszük bele először, majd lassan csurgassuk az olajat, folyamatos keverés közben. A többit is hozzáadjuk, elkeverjük.
Keményre főzzük a tojást, az avokádót kockára vágjuk, a salátalevelet szigorúan kézzel tépjük, a kukoricát, a lilahagymát/újhagymát szeletelve előkészítjük, és dobozokba tesszük.
Csirkehúst csíkokra vágjuk, bepácoljuk a só, balzsamecet, olívaolaj, provance-i fűszerkeverék (vagy lehet kakukkfű-oregano-bazsalikom) keverékével. Leet beletenni fokhagymát, curry port vagy mustárt is. Fél órát érleljük a hűtőben, majd szép pirosra sütjük.
A kenyeret felkockázzuk, kevés olívaolajon és lehetőleg olyan fűszerekben sütjük ki a kenyérkockákat, amilyet a csirkéhez használtunk.(provance-i vagy oregano-kakukkfű-bazsalikom).
Ha mindezzel megvagyunk, összeállítjuk a salátát: alulra kerül a zöldsaláta, rá kukorica, csirke, avokádó, hagyma, majd a zsemlekocka, végül a négybevágott tojás. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg a szósszal, különben összeesik a saláta. A tetejére lehet tenni friss bazsalikomot vagy kakukkfüvet. Jó étvágyat!