Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Carbonnade (marharagu barna sörrel)

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg marhahús
  • 2-3 szelet szalonna
  • 3 nagy fej hagyma
  • 1 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál mustár
  • 2 bő kanál paradicsompüré
  • 2 kiskanál cukor
  • 5 dl barna sör
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 1 babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhát, és átpirítjuk őket 2-3 adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak. Ha kész vagyunk, öntsük át egy tepsibe a szalonnával együtt.

    A visszamaradt zsírban átforgatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és a kb. 2 ujjnyira karikázott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, babérlevéllel, majd belekeverjük a mustárt, a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük sörrel. Az egészet hozzáadjuk a marhához, és átkeverjük még kb. 1,5-2 dl vízzel. Idáig a műveletig elkészíthetjük 1 nappal előbb is, és elég a vendégek jövetel előtt 3 órával betenni a sütőbe, ennyivel kevesebb munkánk lesz.

    Amint írtam, jöhet a sütés: lefedjük és készre főzzük. Közben be fog sűrűsödni. Néha keverjük át és kóstoljuk meg, hogy kell-e még só, vagy nem ég-e le.

    Krumplipürét és fejes salátát tálaltam hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Eva V. Baine
Nagyon jo recept. Az en izlesem szerint, kicsit sok a sargarepa, de ez nem fontos. Bar szeretek fozni, de lusta lettem a konyhaban igy probalok idot-energiat sporolni. Ugyszinten nem szeretek faradt lenni \"etetes\" elott!!! A ragu-felesegeket 1-2 nappal korabban 3/4 reszig megfozom, igy az izek is szepen osszejonnek. Nem szorakozom burgonyapurevel. Az utolso oraban belerakok a raguba egy par felbevagott burgonyat. Ha nincs eleg szosz, adjatok hozza meg egy kis sort/vizet/maradek levest. Kostojatok meg, hogy kell-e meg tobb fuszer, utana vissza a kozepes meleg (120-130 C fok) sutobe. Nyugodtan leulhettek, befejezhetitek a maradt sort. Sok sikert! Nekem legizletesebb kovaszos uborkaval, kaposztaval toltott paprika/paradicsom is jol megy. Eva

Hasonló Receptek

Magazin