Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgundi marharagu

MME MME
4.3/5
120 perc
mester
költséges
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kb. 4 cm-es kockákra vágott húst a feldarabolt vöröshagymával, sárgarépával és póréval, valamint a szétnyomott fokhagymával és a zöldfűszerekkel együtt annyi vörösborban pácoljuk egy éjszakán át, amennyi ellepi. Főzés előtt a húst kivesszük és alaposan lecsepegtetjük. A páclevet átszűrjük és félretesszük.
  2. A felkockázott szalonnát öblös serpenyőben vagy lábosban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, ráöntjük a borpárlatot, és meggyújtjuk. Ezután felöntjük a csemegeborral és annyi páclével, hogy elborítsa, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk kb. 3 órán át. Amikor megpuhult, az esetleg megmaradt páclevet még hozzáöntjük.
  3. A vékonyra szeletelt gombát kevés vajon megpároljuk, összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával, majd a húshoz adva addig pároljuk, amíg az újhagyma is megpuhul. Végül az ételt sóval, borssal ízesítjük, és forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss