Keress receptre vagy hozzávalóra

Burgonyás spenótkrémleves

Hozzávalók

  • 2 db burgonya
  • 30 dkg friss spenót vagy bébispenót
  • 4 dkg vaj
  • 6 dl húslevesalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • frissen őrölt bors
  • 4 szelet toastkenyér
  • 4 ek olaj

Elkészítés

    1. A burgonyát felkockázzuk. Megpirítjuk a vajon, majd felöntjük a húslevessel, és kis lángon puhára főzzük. A spenótot megmossuk, megszárogatjuk és falatnyi darabokra tépkedjük.
    2. Ha elkészült, beleszórjuk a falatnyi darabokra tépkedett spenótot. További 5 percig főzzük. Pürésítjük, gazdagítjuk a tejszínnel, és belekeverjük a reszelt sajtot. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk.
    3. A kenyérszeleteket felkockázzuk és megpirítjuk az olajon. A levest forrón, kenyérkockákkal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin