Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyás-paprikás serpenyős

default user icon
Burgonyás-paprikás serpenyős

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 db hagyma
  • 3 db piros paprika
  • 2 db sárga paprika
  • 1 gerezd fok hagyma
  • 500 g félzsíros túró
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 ágacska oregánó

Elkészítés

    A burgonyákat mossuk meg, és főzzük sós vízben kb. 25 percig. Hagyjuk kihűlni, majd tisztítsuk meg és negyedeljük fel mindent.

    A hagymákat pucoljuk meg és szeleteljük fel nagyobb darabokra. A paprikákat mossuk meg és csumázzuk ki. A piros paprika egyik felét kockázzunk fel, a másikat szeleteljük csíkokra.

    A fokhagymagerezdet tisztítsuk meg, majd törjük össze. Keverjük össze a felkockázott paprikával és a túróval. A mártást ízesítsük fekete borssal és sóval. Mindezt jól keverjük össze és tegyük a hűtőszekrénybe.

    Egy tepsiben hevítsük fel az olajat, a hagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a paprikát, a burgonyát és süssük további öt percig. Sóval és borssal ízesítsük.

    Távolítsuk el az oregánó leveleit, majd aprítsuk fel. Szórjuk meg vele a paprikás-burgonyás keveréket, majd a paprikás mártással tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin