Elkészítés: A hagymákat félbevágjuk, szeleteljük. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a marhahúsleves-kockával kb. 15 percig főzzük, vigyázva, hogy szét ne főjön. A csirkemelleket (klopfolás nélkül) ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd egy teflonserpenyőben olajat melegítünk. Először rádobjuk a hagymaszeleteket, megszórjuk őrölt szerecsendióval, sózzuk. Következnek a csirkemelldarabok, melyeket szintén sózunk, borsozunk. A megfőtt burgonyáról egy kis pohárba leöntjük a levet, melyre szükségünk lesz még a besamel készítésénél. A burgonyakockákat a hagymához és csirkéhez adjuk, s tovább pirítjuk.
Elkészítjük a besamelt: a vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, némi sót, s egy habverő segítségével csomómentesre keverjük - fokozatosan adagolva hozzá a krumpliról leöntött lé háromnegyedét. A sűrű mártást összekeverjük a csirkével. Végül megszórjuk reszelt parmezánnal. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre