Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyakrémleves baconnel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 1 l zöldségleves alaplé
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 db babérlevél
  • 1 doboz tejföl (kisebb)
  • 1 csomag bacon
  • zellerszár

Elkészítés

    1. Az apró kockára vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a megmosott, meghámozott és kockára vágott krumplit és együtt pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót és a babérlevelet és körülbelül 30 perc alatt puhára főzzük.
    2. Ha megpuhult a krumpli, a babérlevelet kivesszük belőle és a levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és összeforraljuk.
    3. A bacont csíkokra vágjuk és saját zsírján megpirítjuk. A levest végül megszórjuk a sült baconnel és karikára vágott zellerrel.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin