Burgonya közt sült süllő

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg burgonya
  • 1 ek zsír
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 70 dkg süllő
  • Só ízlés szerint
  • Őrölt bors ízlés szerint
  • 2 tk ételízesítő

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeljük.
    2. Ételízesítőt szórunk rá és hagyjuk állni.
    3. A sülőt feldaraboljuk, sózzuk, borssal meghintjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, fél evőkanál zsíron serpenyőben megpirítjuk.
    4. Egy tepsit fél evőkanál zsírral kikenjük, egy sor burgonyát rakunk az aljába. Erre tesszük a halat.
    5. Rátesszük a szalonna csíkokat, amelynek zsírját rácsurgatjuk. A maradék burgonyával befedjük, majd alufóliával betakarjuk.
    6. 220 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük. Ezután addig sütjük, míg a burgonya szép színt kap. 

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vass Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin