Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borkocsonya

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vörösbort felforraljuk. Ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral
ízesítjük.

2,5 dkg zselatint kevés hideg vízbe beáztatunk, majd a felforrt borhoz keverjük. Még egyet forralunk rajta.

Egy nagyobb őzgerincformát kibélelünk felszeletelt gyümölcsökkel: narancs, banán, kivi, magozott meggy, őszibarack vagy bármilyen idénygyümölcs mehet bele, közé szórunk 1 marék darabolt diót, majd felöntjük a borral.

Dermedésig hideg helyre tesszük.

Megjegyzés

Fantasztikusan látványos desszert szeletelve. Néhány gyümölcs felúszik, az majd alul lesz, a többi szépen
a szélén marad. Csodás.
Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek