Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birslekvár almával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db nagy birsalma
  • 6 db bármilyen savanykás alma
  • 70 dkg cukor
  • csillagánizs
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: Lereszeltem az almákat és a birseket, leöntöttem 1 pohár vízzel, és feltettem főni lassú tűzre. Teatojásba csillagánizst, szegfűszeget-borsot, fahéjdarabkákat tettem és besüllyesztettem a fortyogó masszába. Jó óra múlva rászórtam a cukrot, és nagyjából még 30 percet főztem.

    Mindenkit, aki lekvárfőzésre vetemedik figyelmeztetek: ne felejtse el szaporán kevergetni, mert hamar lekap az alja, a fedőt meg tartsa rajta, mert haragos őkelme és egy-kettőre szembe köpi a szakácsot, ha nem tetszik neki valami.

    Tiszta, száraz üvegekbe töltöttem, lezártam, 5 percre fejre állítottam, aztán irány a paplan, legalább 24 órára, dunsztolódni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin