Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bécsi szelet

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg borjúcomb ( tisztított)
  • őrölt bors
  • 4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • citrom

Elkészítés

    1. A hártyázott borjúhúst a hosszú szálakra merőlegesen felszeleteljük. Az inakat bevagdossuk, és folpack között finoman átklopfoljuk. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, gyengén megborsozzuk, és rövid ideig állni hagyjuk.
    2. A tojásokat felverjük és megsózzuk. A hússzeleteket előbb mindkét oldalán lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába tesszük, amit mindkét oldalán enyhén rányomkodunk, majd lerázzuk róluk a felesleget.
    3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húst egyszer átfordítva aranybarnára sütjük. A megsült bécsi szeleteket papírtörlőre szedjük. Frissen, melegen, negyedbe vágott citromdarabokkal tálaljuk. 

      Rántott, bundás, panírozott ételek >>> 

      Még több rántott hús >>> 

      Hétvégi ebédötletek >>> 

Megjegyzés

A szeletek vastagsága ízlés szerinti, a normális átlagvastagságú legyen, nálam általában 5-6 mm. Igazi nemzetközi étel, a vasárnapi és az ünnepi menük szerves része. Köretként rosejbni, szalmakrumpli vagy rizs illik mellé, bármilyen formájában (párolt, gombás, kukoricás, vagy rizi-bizi is lehet). Ízlés szerinti savanyúság is illik hozzá.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Köszönöm!
Forgacstunde
Csúcs vagy Nani! Imádom a receptjeidet!
Bgaboca
Nani, eredőtől függetlenül az ötlet jó,mertugye többféle főtt kolompér is vagyon(hajába, anélkül,így-úgy szabogatva,majd úgy hagyva,ill. kissé,v egészen törve,mindig más a tányérrakerülő fazonja.A különböző ízesítési variákról nem is szólva(a stabil kedvencem a fokhagymás).A mellévalók csillaghalmaza pedig végtelen.Az újonnan konyhába szabadulók sem vennék rossz néven, na???? Az egyeske nem ücsörög itt egyedül a sajátoska mentalitásával,ő is csak szerette volna valahol otthagyni a lelki nyomát,biztosan jólesett neki,most jól megvan nyugodva :-D Gaby,kár h nem publik. Elvidulásztam volna rajta(rajtuk)......
gaby53
Szia Nani! Ezt a hiányosságot én is tapasztaltam már, hogy egy pillanat alatt regisztrálnak, és ... :( (\"Az ellenség keze betette a lábát\") :)) - lehet erre mondani! Gondolok itt arra, hogy konkurrens oldalakról simán jöhetnek ilyen együgyű hozzászólások, de ez még annak sem tekinthető. De vacak lehet feherrobertonak, hogy nem talál magának értelmes elfoglaltságot, tudnék neki ötletet adni! (de nem publikus) Tetszik a recid, imádom.... üdv.Gaby53
Nanasnani
Hali Mindenkinek! Főleg: feherroberto-nak! Sajnos van a Mindmegette rendszerének egy nagy hiányossága (ajánlom a rendszerfejlesztők figyelmébe), hogy rákattintással, sőt a keresőbe való beírással sem érhető el az, aki véleményez, hozzá szól. Nem vagyok sértődékeny alkat, de úgy érzem a lap (blogos barátaimhoz hasonlóan) egyik legaktívabb, nagyképűség nélkül mondhatni, meghatározó egyénisége, tagja vagyok! Receptjeimet, ma már körültekintően teszem közzé, ez a Bécsi szelettel is így történt! Túl azon, hogy a témakörben - remélem érdeklődésre számot tartó cikket írtam, a recept feltöltése előtt megnéztem, van-e ilyen címszóval feltett tartalom. Nem volt, ezért bátorkodtam közzé tenni, remélem érdeklődésetekre! Kedves Feherroberto, kérdem én, hány recepted van fenn az oldalon, írsz-e blogot hetente, vagy a lap, olvasói használják-e napi konyhai tevékenységükhöz menü ajánlódat? Nekem menü ajánlóm hetente jelenik meg, barátaimmal heti rendszerességgel blogot írok, beküldött receptjeim (olvasatomban népszerűek) száma közel 200! Ennyit magamról, várom válaszod, bár ötleted alapján, lehet, hogy a főtt burgonya receptjét is közzé teszem, pusztán kedvedért. Én ennek is utána néztem, ilyen címen nincs recept a lapon, hasonló is csupán egy van, Tejszínben főtt burgonya címen, Rita72 ötletéből, köszönet neki érte! Várom megtisztelő válaszod, engem elérsz blogunkban, menüajánlómban, üzenetküldő szolgáltatásban egyaránt! Köszönöm bejegyzésed, ígérem pótolni, fogom az általad felvetett hiányosságot! Kellemes főzőcskézést, jó hangulatot és szép hetet mindenkinek, Nani.
Bgaboca
Csak én vagyok még bágyadt?Hol van itt a főtt burgonya? Na mindegy, Nani, kösz a recit, nagyon gusztán hangzik,mentve,mert kíváncsi vagyok.Így,originálban még nem,ez pedigugye tarthatatlan helyzet :)))))
feherroberto
A főtt burgonya receptjét azért ne küldjed.

Hasonló Receptek

Magazin