Banános palacsinta tejcsokihabbal és karamellszósszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A karamellszószhoz:
  • 65 ml kókusztej
  • 15 dkg cukor
  • 1 dkg vaj
  • 2,4 dl tejszín
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 tk tengeri só
  • A palacsintához:
  • 16 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 csipetnyi só
  • 1 ek porcukor
  • 2,5 dl kefir
  • 2 db kisebb érett banán
  • 1 tk vaj
  • 1 db tojás
  • 1/2 dl olaj a sütéshez
  • A tejcsokihabhoz:
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 0,3 dkg mogyorókrém
  • 0,2 dl tejszín

Elkészítés

    1.

    A karamellhez pirítsuk a kókusztejet a cukorral borostyánszínűre, adjuk hozzá a vajat, majd a tejszínt, végül ízesítsük a vaníliával és a tengeri sóval.

    2.

    A palacsintához szitáljuk tálba a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, 1 csipet sót és a porcukrot. A kefirt pürésítsük a banánnal, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tojást, majd keverjük a lisztes keverékhez. Pihentessük 30 percet.

    3.

    Egy serpenyőben forrósítsunk fel néhány csepp olajat, és csorgassunk rá 1-2 evőkanálnyit a tésztamasszából. Mindkét oldalát süssük aranyszínűre, majd tegyük tányérra. Ugyanígy készítsük el a többi palacsintát is, és rétegezzünk adagonként 6 darabot egymásra.

    4.

    A tejcsokihabhoz olvasszuk meg a csokoládét a mogyorókrémmel, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt verjük lágy habbá, majd vékony sugárban öntsük hozzá a csokit. Forró vízbe mártott kanállal halmozzuk a habot a palacsintatornyok tetejére, végül locsoljuk meg a karamellszósszal.

A karamellszószhoz használhatunk tejszínt is a kókusztej helyett, ha kevésbé erőteljes, jellegzetes ízt szeretnénk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin