Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Banános kókusztorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A csokis piskótához:
  • 2 db tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál forró víz
  • A krémhez:
  • 2 db banán
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál zselatin
  • 1 dl víz
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 1-2 evőkanál tej

Elkészítés

    Elkészítés: Előmelegítjük elő a sütőt 200 fokra. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a forró vizet, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül a tojáshabot beleforgatjuk.

    A kapcsos tortaformát kikenjük, a peremét is. Belekanalazzuk a piskótamasszát, betoljuk a sütőbe, 5 perc múlva visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és készre sütjük a tortát kb. 15 perc alatt, tűpróbáig.

    A sütőből kivéve állni hagyjuk, 10 perc múlva kivesszük a formából, hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot főzünk, hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A zselatint kikeverjük a cukorral és a vízzel, tűzre téve addig keverjük, amíg átlátszó nem lesz. Levéve a tűzről kissé
    hűlni hagyjuk, majd a közben időnként megkevert pudingba beledolgozzuk. Hagyjuk kihűlni.

    Kettévágjuk a piskótát. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Az egyik szeletelt banánnal beborítjuk, rákanalazzuk a már nem folyékony, kissé dermedt krémet. A krém tetejére rakosgatjuk a másik szeletelt banánt, és beborítjuk a másik tortalappal.

    A tortabevonót takarék lángon tejjel feloldjuk, rákenjük a tortára. Forró vízbe mártott tortalapáttal elsimítjuk. Hűtőbe tesszük minimum fél napra. Ha van otthon, díszíthetjük csokivirágokkal és kókuszos golyókkal.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin