Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babos pörkölt pulykahúsból

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulyka felsőcomb
  • 4 doboz vörösbab konzerv
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • zsiradék
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • ízlés szerint tejföl
  • Erős Pista

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát, a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A hagymákat zsiradékon üvegesre dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a lé besűrűsödik. Beletesszük a paprikát, tovább főzzük, míg puha nem lesz. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.

    Ezután hozzáadjuk a kicsontozott, felkockázott pulykahúst. Ha a hús levet eresztett, azt elfőzzük annyira, hogy a hús kilátsszon a léből, majd beletesszük a feldarabolt paradicsomot.

    Fűszerezzük, felforraljuk, rászórjuk a
    fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A pörkölt levét mindig pótoljuk, hogy a húst éppen ellepje, de a végére azt is elfőzzük, hogy a hús kilátsszon.

    Ekkor hozzáadjuk a vörösbabot annyi lével, hogy elfedje a húst, összeforraljuk.

    Tálaláskor tejföllel és Erős Pistával is ízesíthetjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin