Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Azték kakaós karfiol

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 szép fej karfiol
  • chili
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • holland kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a torzsáját se dobjuk el, ezt is feldaraboljuk, megmossuk, leszárítjuk. A sütőt 180 forka előmelegítjük.

    Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, ráhalmozzuk egy kupacban a karfiolt, megszórjuk ízlés szerint sóval, szárított chilit őrölünk rá, meglocsoljuk az olívaolaj jal, majd kézzel összeforgatjuk. Ezután elrendezzük úgy a tepsiben, hogy a rózsák felfelé nézzenek. Sűrű teaszűrőből kb. 1 teáskanálnyi keserűkakaót szitálunk egyenletesen a karfiolra.

    A tepsit betoljuk a sütőbe, és légkeveréssel kb. 30 percig sütjük, a végén 2-3 percig grill fokozatra állítva sütjük.

    Kínálhatjuk köretként bármilyen húsok mellé, de előételként is fogyaszthatjuk tetszőleges fűszeres joghurtszósszal.

Megjegyzés

Nagyon finom a sült karfiol, a kakaó enyhén érződik, édeskés, különleges ízt ad az amúgy is édeskésre sült karfiolnak, a pici chili pedig pikánssá teszi.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek