Avokádós-majonézes tojássaláta

Hozzávalók

  • 4 db főtt tojás
  • 1 db avokádó
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • 1/2 ek apróra vágott snidling
  • 1 ek citromlé
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. Az avokádót vágjuk ketté, távolítsuk el a magját, majd daraboljuk fel.
    2. A négy tojást főzzük keményre, majd pucoljuk meg. Két főtt tojásból szedjük ki a tojássárgáját. A két egész főtt tojást és a két tojássárgát, az avokádót, a majonézt, a tejfölt, citromlevet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot turmixoljunk össze.
    3. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget és a szintén apróra vágott, megmaradt két tojásfehérjét (amennyiben szükséges akkor ízesítsünk utána).
    4. Az elkészült krémet ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
    5. Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk reggelire, előételként, pirítóssal, tortillába vagy éppen paradicsomba töltve.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin