Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns majonézes-tojásos krumplisaláta

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db közepes burgonya
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 6 db csemegeuborka
  • 3 db tojás
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • ecet
  • cukor
  • A majonézhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 2-3 dl tejföl (20%-os)
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • porcukor
  • citromlé

Elkészítés

  1. A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjában, majd még langyosan húzzuk le a héjukat, és vágjuk tetszés szerinti kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe, és szeleteljük fel vékonyan.
  2. Készítsünk egy ecetes-cukros salátalevet, ebbe tegyük a krumplit és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét).
  3. Később alaposan szűrjük le a krumplit, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk. A kukoricát szintén szűrjük le. A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát vágjuk apró kockára.
  4. A tojássárgákból az olajjal és a mustárral készítsünk majonézt. Keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal, csipetni porcukorral és kevés citromlével.
  5. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt és a saláta hozzávalóit: a burgonyát és a hagymát, az uborkát, a kukoricát és a főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.

MÉG TÖBB KRUMPLISALÁTA >>> 

GYORS VENDÉGVÁRÓ SALÁTÁK >>> 

SELYMES ÉS KRÉMES: A MAJONÉZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss