Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával és dióval töltött rántott borda

MME MME
4/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet kicsontozott karaj,
  • 20 dkg aszalt szilva,
  • 10 dkg darált dió,
  • só,
  • bors,
  • A panírozáshoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa.

Elkészítés

Elkészítés: A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Az aszalt szilvát, szintén egy éjszakára vörösborba áztatjuk. Másnap a karajt dióval vékonyan megszórjuk, a lecsöpögtetett és nagyobb darabokra vágott szilvát a húsra helyezzük, mintha palacsintát töltenénk. A két szélét kicsit ráhajtjuk a szilvára, majd összegöngyöljük, és hústűvel összetűzzük. Ezután panírozzuk, és bő forró olajban kisütjük.

Megjegyzés

Tálalás: A tekercseket kissé hagyjuk kihűlni, majd szalámi vágással (ferdén) kettévágjuk, a vágási felületet felfelé fordítjuk, és köretként tejfölös burgonyapürét adunk hozzá.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss