Elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a liszthez, a cukorhoz, a vajhoz, a tojáshoz és a reszelt citromhéjhoz, majd a sót is hozzáadjuk. Most indulhat az erőlködés, gyúrjuk meg jó alaposan a tésztát! :)
Hagyjuk pihenni fél órát. Én néha egy éjszakát is kelesztem, ha más dolgom akad.
Amíg kel a tészta, egy tortaformát vajazzunk ki jó alaposan. Egy tálban a darált diót és a királycukrot keverjük össze.
Ha megkelt a tésztánk, kézzel tépdessünk belőle kis gombócokat. Olvasztott vajjal megkenjük, cukros dióba forgatjuk. Szépen szorosan illesszük a gombócokat a kikent tálba. 3 gombóc után én szoktam pluszba rájuk szórni egy kis cukros diót, majd ha teli a forma, akkor ráöntöm a maradékot. Így is hagyjuk állni egy fél órát.
Addig begyújthatjuk a sütőt, és értelemszerűen elkészíthetjük a vaníliaöntetet hozzá.
170 fokos sütőben 30-35 perc alatt sül meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre