Almaszósz főtt húshoz

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 alma
  • 2 dl tejföl
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • pici őrölt fahéj
  • kevés őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kis darabka citromhéj
  • pici só
  • ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom, majd kevés vízben /éppen ellepje/ felteszem főni. A tejföl, a pudingpor és a vaníliás cukor kivételével mindent hozzáadok. Ha az alma megpuhult, behabarom a tejföllel elkevert pudingporral. Egyet rottyan, és leveszem a tűzről. Beleteszem a vaníliát, és kihűtöm egy kicsit.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Vivien 5 évvel ezelőtt
Az igazi almaszósz nem ilyen. Biztos finom ez is. Én a dédnagymamám receptje alapján készítem: 1 kg alma, 2dl tejföl, 2 kanál liszt, fahéj, cukor. Az almát megpucolom, felszeletelem kockákra, jól átmosom és felteszem annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Ha megpuhult, behabarom, cukrozom, fahéjazom ízlés szerint, és átforralom. A legjobb az egész fahéj, amit már az elején jó beletenni. Jó étvágyat :)
Pazsa Kornélia 6 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon jó és gyors recept; én csak annyit változtattam rajta, h Stahl-féle vanília eszenciát használtam vancukor helyett, illetve fruktózzal édesítettem a cukor helyett! Így fogyókúrás szósznak is kiváló!:-)
Mórocz Ágota 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett az almaszósz,kisbabámnak is nagyon ízlett! Csirkehússal ettük.
Szalma Ágnes 7 évvel ezelőtt
Megcsináltam és nagyon finom lett... Főtt marhahúst adtam mellé és rögtön elfogyott.. azt hiszem holnap is készítek egy adagot... :D

Hasonló Receptek

Magazin